Hoofdgerecht
4 personen
Zalm- en tonijnsteak in limoen met “stuffed patotoes” en trompet de la morte
Ingrediënten aardappels (uit het standaard Siemens
magnetronboekje)
4 grote aardappels
Huttenkäse
Gran padano (geraspt)
Peterselie
Dille
Peper
Saus
Eierdooier
100 ml visbouillon
200 ml slagroom
2 limoenen
peterselie
dille
dragon
suiker
trompet de la morte (bospaddestoelen)
2 zalmsteaks
2 tonijnsteaks
Vier grote
aardappels wassen en borstelen. Schil inprikken. In schaal met deksel 15 min op
600 W. Halveren en uithollen. Aardappel massa mengen met Huttenkäse, Grana padano, peterselie, dille en peper. Aardappels vullen met mengsel en onder
grill 15 minuten bruin laten worden met 180 W magnetron voor nagaren.
Saus maken door een eierdooier met 100 ml visbouillon en 200 ml slagroom te
mengen. Voeg sap van twee limoenen toe, peterselie, dille, dragon en een
theelepel suiker. Op smaak brengen met peper.
De zalm- en tonijnsteaks kort bakken op hoog vuur, in aluminiumfolie wikkelen en de paddenstoelen
1 min bakken.
De aardappels en een stukje zalm en tonijn op een bord leggen. Schenk de saus rondom de
gerechten. Leg de paddenstoelen naast de aardappels en versier met wat dille.
Met een Pinot Grigio, Concilio 2006, een (h)eerlijk voorgerecht.