Hoofdgerecht
4 personen

Zalm- en tonijnsteak in limoen met “stuffed patotoes” en trompet de la morte


Ingrediënten aardappels (uit het standaard Siemens magnetronboekje)
4 grote aardappels
H
uttenkäse
Gran padano (geraspt)
Peterselie
Dille
Peper

Saus

Eierdooier
100 ml visbouillon
200 ml slagroom
2 limoenen
peterselie
dille
dragon
suiker

trompet de la morte (bospaddestoelen)
2 zalmsteaks
2 tonijnsteaks

Vier grote aardappels wassen en borstelen. Schil inprikken. In schaal met deksel 15 min op 600 W. Halveren en uithollen. Aardappel massa mengen met Huttenkäse, Grana padano, peterselie, dille en peper. Aardappels vullen met mengsel en onder grill 15 minuten bruin laten worden met 180 W magnetron voor nagaren.
Saus maken door een eierdooier met 100 ml visbouillon en 200 ml slagroom te mengen. Voeg sap van twee limoenen toe, peterselie, dille, dragon en een theelepel suiker. Op smaak brengen met peper.
De zalm- en tonijnsteaks kort bakken op hoog vuur, in aluminiumfolie wikkelen en de paddenstoelen 1 min bakken.
De aardappels en een stukje zalm en tonijn op een bord leggen. Schenk de saus rondom de gerechten. Leg de paddenstoelen naast de aardappels en versier met wat dille.

Met een Pinot Grigio, Concilio 2006, een (h)eerlijk voorgerecht.