Hoofdgerecht
4 personen

Wokschotel met malse, krokante kip


Ingredienten

Kip
500 ml karnemelk
150 ml sweet chilisaus
8  kippendijen
zout
versgemalen peper
100 g maïzena
100 ml zonnebloemolie
300 g notenrijst

Saus
6 el tomatenketchup
2 el rijstazijn
300 ml water
4 tl worcestersaus
6 el suiker
2 el aardappelzetmeel
Wok schotel
2  lente-uien
1  ui
1  rode peper
1  broccoli
200 g sugarsnaps
zonnebloemolie

Kip
Meng de karnemelk met de sweet chilisaus. Voeg de kippendijen toe en marineer circa 4 uur. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Dep de kippendijen droog en wentel door de maïzena. Verhit de olie in een pan en bak de kip in circa 3 minuten om en om goudbruin. Laat uitlekken en leg ze in een ovenplateau. Gaar de kip circa 15 minuten in de oven.

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Saus
Breng in een pan de ketchup, azijn, water, worcestersaus en suiker aan de kook. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water tot en schenk. Al roerend, bij de kokende saus. Laat de saus in 2 minuten dik worden. Haal de pan van het vuur. Voeg indien nodig een scheutje water toe als de saus te dik is geworden. Wok schotel Snijd de lente-uien in schuine stukken. Pel en snijd de ui in halve parten van 2 centimeter dik. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer 2 minuten. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Rang de sugarsnaps. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de groente 2 minuten. Blus af met de saus en meng de gefrituurde kip erdoor

Recept: Danny Jansen (24 kitchen)