Hoofdgerecht
4 personen

Wildzwijnpoulet gestoofd in rode wijn met polenta en spinaziesalade


Ingrediënten

500 gram wildzwijnpoulet

150 gram maismeel

50 gram speltbloem

30 gram boekweitmeel

Blik gepelde tomaten

150 ml melk

90 gram pancetta

50 gram boter

10 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)

2 sjalotjes gensipperd

1 teen knoflook

250 ml rode wijn

Halve liter groentebouillon

Foeli

Kruidnagels (5)

2 laurierblaadjes

1 Vanillestokje

7 peperkorrels

Zout

 

Week het eekhoorntjesbrood, snijd de pancetta fijn. Smelt de helft van de boter in een hoge braadpan en bak de pancetta, sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg het wildzwijn (in een beetje bloem gerold) toe, + laurier, peperkorrels, vanillestokje, kruidnagels en snuf foelie + zout. Braad het vlees circa 5 minuten aan. Knijp het eekhoorntjesbrood uit en snijd in stukjes. Voeg toe aan het vlees samen de wijn en de tomaten. Schenk bouillon bij tot het vlees helemaal onder staat. En stoof het geheel circa 2 uur.

 

Meng het maismel, de speltbloem en boekweitmeel door elkaar en voeg 500 ml water toe. Roer door tot een beslag. Breng dan 1 liter water aan de kook met de melk, 25 gram boter en wat zout. Kook de polenta 50 minuten (roer af en toe door) Schrik niet, plakt flink maar smaakt prima en brandt niet aan.

 

Serveer het vlees met een schep polenta (die lekkerder wordt als ie even rust op het bord) en een spinaziesalade.