Hoofdgerecht
4 personen
Wildzwijn met abrikozen pepersaus
Ingrediënten
Wildzwijn, ca 125g p/s
Gerookt spek
Paksoi
Lente-ui gesneden
Sojasaus
Spirelli
Gedroogde abrikozen, 25g
Boter 1el, suiker 1/2 el
Gevogeltefond, 200ml
Witte wijn, 100ml
Kwarteleitjes, gekookt
Smelt de boter en los de suiker er in op. Licht
karamelliseren en afblussen met witte wijn. Kook in tot 1/3. Voeg gevogeltefond
toe en de klein gesneden abrikozen en laat minstens 30 min intrekken.
Bind de spek rond de biefstuk en bak ze aan.
Kook de spirelli.
Snijd de paksoi kleine stukjes maar laat enkele grote
bladeren heel. Bak de paksoi in olijfolie en breng op smaak met sojasaus en
peper en zout.
Breng de abrikozensaus aan de kook. Leg een blad paksoi
op een bord. Garneer met spirelli, lente ui en leg de biefstuk erop. Verdeel de
abrikozensaus langs het bord en leg een lepel gebakken paksoi erop. Leg enkele
gekookte kwarteleitjes als garnering erbij.
Met een Il Saporilo Delle Venezie Cuvee Merlot Roboso,
2011 erbij.