Hoofdgerecht
4 personen

Wildzwijn met abrikozen pepersaus


Ingrediënten

Wildzwijn, ca 125g p/s

Gerookt spek

Paksoi

Lente-ui gesneden

Sojasaus

Spirelli

Gedroogde abrikozen, 25g

Boter 1el, suiker 1/2 el

Gevogeltefond, 200ml

Witte wijn, 100ml

Kwarteleitjes, gekookt

 

Smelt de boter en los de suiker er in op. Licht karamelliseren en afblussen met witte wijn. Kook in tot 1/3. Voeg gevogeltefond toe en de klein gesneden abrikozen en laat minstens 30 min intrekken.

Bind de spek rond de biefstuk en bak ze aan.

Kook de spirelli.

Snijd de paksoi kleine stukjes maar laat enkele grote bladeren heel. Bak de paksoi in olijfolie en breng op smaak met sojasaus en peper en zout.

Breng de abrikozensaus aan de kook. Leg een blad paksoi op een bord. Garneer met spirelli, lente ui en leg de biefstuk erop. Verdeel de abrikozensaus langs het bord en leg een lepel gebakken paksoi erop. Leg enkele gekookte kwarteleitjes als garnering erbij.

Met een Il Saporilo Delle Venezie Cuvee Merlot Roboso, 2011 erbij.

Bron: Smulweb