Hoofdgerecht
4 personen
Wildzwijn biefstuk met casave puree en ratatouille uit de airfryer
Ingrediënten
4 wildzwijn biefstukken
shiitake, 200 g
wildfond, pot 400 ml
1 casave
1 uien, knoflook, olijfolie en tijm
10 tomaten
groene courgette
gele courgette
aubergine
Snijd de casave in stukken en
kook het zachtjes voor 15 minuten. Pureer met een beetje room en nootmuskaat.
Kook de wildfond in tot minder dan 100 ml.
Met de nieuwe airfryer wilde ik in ieder geval iets
maken. Ratatouille uit de airfryer leek mij leuk. Officieel heb je dan een
bak-accessoire nodig. Ik heb de binnenzijde van het baknet bekleed met alufolie
om een “bak” te creeren. Snijd 5 tomaten in kleine blokjes en meng met
olijfolie, de gesnipperde ui en knoflook en leg dit onder in de bakvorm. Snijd
de courgette en aubergine in plakken. Meng in een grote kom met olijfolie, zout
en peper. Snijd de rest van de tommaten ook in plakken. Leg ze dakpan gewijs in
de volgorde aubergine, tomaat, gele en groen courgette. Herhaal dit rondom en
eventueel een tweede laag. Ik had voor iedereen drie “series” en dat was veel
want de plakken waren best dik.
Zet in de voorverwarmde airfryer bij 180’C voor 15
minuten.
Achteraf bleek
de aubergine nog niet zacht. Dus of ik had er teveel in of de tijd moest langer.
Waarschijnlijk is een halve aubergine en halve courgettes genoeg voor vier
personen.
Bak de
wildzwijn biefstuk (afhankelijk van de dikte) aan beide zijden 1,5 minuut. Zet
ze weg in de oven op 50’C. Bak in het vet de shiitake en blus af met de
ingekookte wildfond. Maak de borden op met een rondje puree, series van de
ratatouille en de wildzwijn biefstuk. Leg de shiitake saus naast de biefstuk en
de puree. Een Le Cour de By Medoc 2014 Medoc was een lekkere wijn erbij.
Bron: Philips recepten
voor de airfryer