Hoofdgerecht
4 personen

Wild met gemengde paddenstoelensaus


Om verschillende wild goed te oordelen over de smaak leek het mij leuk om twee soorten naast elkaar klaar te maken, met geen grote andere smaken erbij. De springbokbiefstuk en de struisvogelbiefstuk vond ik wel een test waard.

 

Springbokbiefstuk en struisvogelbiefstuk, beide 4 ons.

Aardappelrozets (Pommes  Duchesse) voor in de oven.

Gemengde paddestoelen 100 gram

Bospaddestoelen 100 gram

Schenkroom

Veldsla

 

Snijd de paddestoelen in plakjes nadat ze geborsteld zijn.

Oven op 230 oC om de aardappelrozets te bakken. Op blaasstand gaat het erg snel, 8 minuten is genoeg. Daarna de oven op gewone boven/onderzijde op 60 oC.

Ik heb de biefstukken kort gebakken, beide zijden 1 minuut. In aluminiumfolie in de oven bij 60oC even laten rusten.

Ondertussen de paddenstoelen in bakvet van de biefstukken even bakken en afblussen met schenkroom. Maak de saus op smaak met zout,  peper en salie.

Verdeel de veldsla over de borden en leg de aardappelrozets naast de sla.

Snijd de biefstuk in dikke plakken en verdeel de beide wild over de borden op de sla. Schep de paddestoelensaus naast de biefstukken en bestrooi met een klein beetje paprikapoeder.

 

De meningen over het lekkerste vlees waren duidelijk verdeeld. Beiden hebben een zeer karakteristieke smaak en vleesstructuur.

Maar de chateau Jacquet Saint-Emilion grand cru van 2005 smaakt bij beiden lekker.