Hoofdgerecht
4 personen

Wagyusteak met pastinaak, knolselderij/aardappelpuree en truffelsaus


Ingrediënten
200 g knolselderij, in blokjes
200 g bloemige aardappelen, in blokjes
100 ml slagroom
200 ml gevogeltebouillon
75 g gezouten boter
1 pastinaak
2 el olie
2 el geklaarde boter
4 wagyu entrecotes à 200 g of 2 wagyu entrecotes van 400 g
 
Breng de knolselderij en aardappel met de slagroom en de bouillon aan de kook . Dek af en kook in 20 minuten gaar op laag vuur. Giet af en pureer de knolselderij en aardappel. Breng op smaak met 75 g gezouten boter.
Snijd de pastinaak in gelijke stukken besmeer deze met olie en bestrooi met peper en zout. Bak ze in een koekenpan gaar.
Snijd een deel van de vetrand van de steak en bak het vet uit in een koekenpan. De harde kaantjes haal je eruit (die verbranden anders). Het vet hebben we gebruikt om (samen met geklaarde boter) om de steaks in te bakken.
Smelt de geklaarde boter in een koekenpan, voeg wat van het vet toe en bak de steak aan beide zijden ca. 1 minuut. Verpak de steaks in aluminiumfolie en houd ze c, 15 minuten warm in een oven van 75 oC.
Serveer de steaks op goed voorverwarmde borden met de puree en de pastinaak en serveer er truffelsaus bij.

geserveerd met een Les Grand Merisiers, Chateau neuf du Pape 2011

Recept: Sligro
Avond: 28/10/17, 20 jarig bestaan bij Joost