Hoofdgerecht
4 personen
Wagyusteak met pastinaak, knolselderij/aardappelpuree en truffelsaus
Ingrediënten
200 g knolselderij, in blokjes
200 g bloemige aardappelen, in
blokjes
100 ml slagroom
200 ml gevogeltebouillon
75 g gezouten boter
1 pastinaak
2 el olie
2 el geklaarde boter
4 wagyu entrecotes à 200 g of 2 wagyu
entrecotes van 400 g
Breng de knolselderij en aardappel met de slagroom en
de bouillon aan de kook . Dek af en kook in 20 minuten gaar op laag vuur. Giet
af en pureer de knolselderij en aardappel. Breng op smaak met 75 g gezouten
boter.
Snijd de
pastinaak in gelijke stukken besmeer deze met olie en bestrooi met peper en
zout. Bak ze in een koekenpan gaar.
Snijd een deel van de vetrand van de steak en bak het
vet uit in een koekenpan. De harde kaantjes haal je eruit (die verbranden
anders). Het vet hebben we gebruikt om (samen met geklaarde boter) om de
steaks in te bakken.
Smelt de geklaarde boter in een koekenpan, voeg wat van het vet toe en bak de steak aan
beide zijden ca. 1 minuut. Verpak de steaks in aluminiumfolie en houd ze c, 15
minuten warm in een oven van 75 oC.
Serveer de steaks op goed voorverwarmde borden met de
puree en de pastinaak en serveer er truffelsaus bij.
geserveerd met een Les Grand Merisiers, Chateau neuf du Pape 2011
Recept: Sligro
Avond: 28/10/17, 20 jarig bestaan bij Joost