Hoofdgerecht
4 personen

Vleesrolletjes gevuld met groenten
Involtini di scamone ripieni di verdure


8 kleine rundersnitzels

8 takjes rozemarijn

3 gemengde paprika's

1 zak je rucolasalade

1 courgette

1 ui

 

tartaarsaus

1/4 liter mayonaise (1/2 pot)

1/2 - 1 theelepel mosterd (uit een potje)

2 (koude) hardgekookte eierdooiers (of 1 (koud) hardgekookt ei )

1 flinke augurk (circa 50 - 60 gram)

1 eetlepel kappertjes (uit een potje)

1 volle eetlepel fijngesneden peterselie

1 volle eetlepel zeer fijn gesnipperde ui

 

Snij de courgette, de ui en de paprika's in reepjes en bak het geheel 3 minuten op een hoog vuur iin een scheutje olie. Voeg zout toe, zet het vuur uit, laat de groenten afkoelen en verdeel ze over de plakjes vlees, vooraf bestrooid met zout en peper. Rol het vlees met de groenten op tot 8 rolletjes, prik deze vast met evenzoveel takjes rozemarijn en bak ze vervolgens in een koekenpan met een beetje olie.
Meteen opdienen met salade en tartaarsaus

Sauce Tartare
Doe de mayonaise en de mosterd in een schaal of kom.
Prak de eierdooiers (of het ei) fijn met een vork en doe ze (of het) daarna bij de mayonaise.
Snijd (of hak) de augurk en de kappertjes zeer fijn.
Doe de fijn gesneden augurk, kappertjes, peterselie, dragon en de ui of bieslook bij de mayonaise.
Roer alles goed door elkaar en zet de saus (afgedekt) tot gebruik in de koelkast.

Uit: La Cucina Italiana zomer 2006