Hoofdgerecht
4 personen

Vispakketjes met saffraansaus


Ingredienten saffraansaus

1 sjalot, gesnipperd

mespuntje saffraan

5 dl witte wijn

1 limoenblaadjes

1½ dl room

60 gr boter

limoensap

 

Ingredienten vispakket

4 stukjes zalm van 50 gr

4 stukjes kabeljauw met vel, van 50 gr

4 grote garnalen

12 groene asperges

 

Bereidingswijze saffraansaus

Fruit de sjalot samen met de saffraan in een klein beetje olie tot deze glazig is. Blus dit af met de witte wijn en voeg de limoenblaadjes toe. Laat het geheel zachtjes inkoken.

Voeg, als de witte wijn voor 2/3 is ingekookt, de room toe en laat het weer zachtjes inkoken. Zeef de saus en voeg boter toe en roer deze door de saus. Hierna de saus niet meer laten koken. Breng de saus op smaak met zout en limoensap.

 

Bereidingswijze vispakket

Pel de grote garnalen en maak ze schoon. Stoom de groene asperges ca. 2 minuten en laat ze afkoelen. Snijd de zalm in dunne plakken en rol deze om de groene asperges.

Maak 4 mooie pakketjes van zalm, kabeljauw en garnaal. Stoom in een stoompan tot de vis gaar is (ca. 10 min).

Recept: Taste of Life (Rudolph van Veen)

 

Opmerking: ik heb de saffraansaus achterwege gelaten.