Hoofdgerecht
4 personen
Vispakketje uit de oven
½ knolselderij, in smalle reepjes
1 prei, gesneden in de lengte in reepjes van 5 cm
1 venkelknol, in smalle ringen
1 rode ui, in kleine partjes
1 eetlepel rozemarijn
1 citroen in plakjes
Thaise vissaus
4 moten stevige vis, ik heb Tilapia gebruikt
Eikenblad sla
Olijfolie, peper en zout
200 g haricot verts, voor erbij
Knip 4 stukken bakpapier van 40x30cm en vouw dit dubbel zodat 20x30 cm ontstaat. Besmeer met een lepel olijfolie. Leg daarop reepjes knolselderij, prei en venkel en bestrooi met zout. Leg de vis op de groente en druppel er een klein beetje thaise vissaus over. Bestrooi met zout en leg de ui en rozemarijn op de vis. Volgens het recept zou er nog haricot op moeten maar dat vond ik teveel, dan krijg je het pakket niet dicht. Leg een schijf citroen erop voor het pakketje dicht gaat. De naden kun je voorzichtig dicht rollen en met een paperclip vast maken (of naaigaren). Zet de pakketjes in een ingevette schaal en laat het garen in de oven voor 20 minuten bij 190°C. Kook de haricot beetgaar en serveer de vis met wat sla en de haricot.
We dronken hierbij een Grand Vin Bourgogne, Chablis 1er Cru Montmains
Bron: naar een idee van okokorecepten.nl