Hoofdgerecht
4 personen

Vis en papilot


Ingrediënten  
12 grote gamba’s
250 gram inktvisringen
250 gram zeewolf
16 groene asperges
100 ml groentebouillon
Losgeslagen Eiwit van 2 eieren
Kervel
Snuf Piri piri en zout
Bakpapier
 
Verwarm de oven voor op 180 graden. warm de bouillon op. Maak de gamba’s en de asperges schoon.  Kook de asperges 4 tot 5 miniuten. Knip 8 vellen bakpapier in de vorm van grote ovalen. Knip de randen in franjes en kwast ze in met losgeslagen eiwit. Leg 4 vellen klaar en maak de pakjes. Begin met de kervel, dan de gamba’s en inktvis en vervolgens de in stukken gesneden asperges. Bestrooi met met kervel, zout en piri piri en schep er een flinke lepel van de bouillon over en voeg een scheutje olijfolie toe. Bedek met de andere ovalen vellen. Maak de papillot dicht door de franjes van beide vellen in het midden vast te draaien. Leg ze 15 tot 17 minuten in de voorverwarmde oven. Uitpakken maar en eet smakelijk.

Bron: La Cucina Italiana juni 2011