Hoofdgerecht
4 personen

Vindaloo-eend


Ingrediënten

2 tenen knoflook

3 cm gember

1 rode peper

verse koriander

wildfond (i.p.v. water)

1 tl komijn

2 tl gemalen kardemom

5 el azijn

3 el olijfolie

500 eendenborstfile

2 uien

Bismati (lime and coriander) rijst

 

Voor de smaak heb ik paddenstoelenmelange toegevoegd.

Als groente gestoomde aspergetips en bimi’s

 

Pel de knoflook, schil de gember en maak de peper schoon. Pureer met komijn, koriander, kardemom en 2 et azijn tot een pasta. Verwijder het vet en snijd het vlees in grove blokjes. Garneer het vlees met de pasta en laat minimaal 2 uur marineren. Snijd de uien door de helft en snij er repen van. Bak de uien in de olie. Voeg het vlees met pasta toe en bak ong. 5 min. Voeg de rest van de azijn toe plus de ingekookte wildfond. Serveer met de rijst en de groente.

 

Lekker met een Chateau Les VieuxOrmes, 2012 Lalande De Pomerol

 

Bron: AH recept