Hoofdgerecht
4 personen
Vindaloo-eend
Ingrediënten
2 tenen knoflook
3 cm gember
1 rode peper
verse koriander
wildfond (i.p.v. water)
1 tl komijn
2 tl gemalen kardemom
5 el azijn
3 el olijfolie
500 eendenborstfile
2 uien
Bismati (lime and coriander) rijst
Voor de smaak heb ik paddenstoelenmelange toegevoegd.
Als groente gestoomde aspergetips en bimi’s
Pel de knoflook, schil de gember en maak de peper schoon.
Pureer met komijn, koriander, kardemom en 2 et azijn tot een pasta. Verwijder
het vet en snijd het vlees in grove blokjes. Garneer het vlees met de pasta en
laat minimaal 2 uur marineren. Snijd de uien door de helft en snij er repen van.
Bak de uien in de olie. Voeg het vlees met pasta toe en bak ong. 5 min. Voeg de
rest van de azijn toe plus de ingekookte wildfond. Serveer met de rijst en de
groente.
Lekker met een Chateau Les VieuxOrmes, 2012 Lalande De
Pomerol
Bron: AH recept