Hoofdgerecht
6 personen
Varken met dadels en gedroogde abrikozen
Ingrediënten:
1,2 kg varkensschouder
150 g dadels
150 g gedroogde abrikozen
400 g uien
6 teentjes knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel komijnpoeder
halve theelepel saffraan
olijfolie
Pel en snipper de uien. Snijd de schouder in even grote stukken en bak ze in een stoofpan in de olijfolie. Voeg de uien en de specerijen toe en laat de uien kapot koken.
Voeg de dadels, de gedroogde abrikozen, de ongepelde teentjes knoflook en 1 glas water toe. Bak het gerecht met het deksel op de pan 1 uur in een oven van 160 °C (ovenstand 5/6).
Controleer regelmatig of het vlees niet aanbakt. Voorkom dit door een beetje water toe te voegen. Serveren met rijst
Bron: Van het varken, Stéphane Reynaud