Hoofdgerecht
6 personen

Varken met dadels en gedroogde abrikozen


Ingrediënten:

1,2 kg varkensschouder

150 g dadels

150 g gedroogde abrikozen

400 g uien

6 teentjes knoflook

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel komijnpoeder

halve theelepel saffraan

olijfolie

 

Pel en snipper de uien. Snijd de schouder in even grote stukken en bak ze in een stoofpan in de olijfolie. Voeg de uien en de specerijen toe en laat de uien kapot koken.

Voeg de dadels, de gedroogde abrikozen, de ongepelde teentjes knoflook en 1 glas water toe. Bak het gerecht met het deksel op de pan 1 uur in een oven van 160 °C (ovenstand 5/6).

Controleer regelmatig of het vlees niet aanbakt. Voorkom dit door een beetje water toe te voegen. Serveren met rijst

 

Bron: Van het varken, Stéphane Reynaud