Hoofdgerecht
4 personen

Tournedos met truffel-paddenstoelensalsa


Ingredienten

4 (dikke) tournedos van elk 150 gram

250 gram grotchampions

100 gram shi-take

100 gram oesterzwammen

100 gram portobello’s

2 gesnipperde sjalotjes

2 takjes rozemarijn en 2 takjes tijm

20 ml truffelolie

½ bosje peterselie

250 gram grote aardappelen

250 gram knolselderij

2 plakken seranoham

Zout en peper

Knoflook

 

Bak de tournedos 1 minuut rondom aan en laat ze minimaal 20 minuten rusten op een bord. Maak alle paddenstoelen schoon en bak een kwart met 1 sjaolt, tijm, rozemarijn, 1 teen knoflook goudbruin. Hak dit gedeelte van de paddenstoelen fijn en meng met de truffelolie. Maak een inkeping in elke zijkant en vul met het mengsel.

 

Kook de aardappels circa 10 minuten en voeg de laatste vijf de selderij toe. Koel af en snij in partjes. Bak samen met een teen knoflook, 1 sjalotje en de seranoham (in snippers)

Bak het restant van de paddenstoelen met 2 tenen knoflook en het restje tijm en rozemarijn.

 

Zet de tournedos in een bakblik in de voorverwarmde oven op 155 graden. Verwarm tot de Tournedos een binnen temperatuur van 55 graden hebben. Helaas heeft Sint me niet het genot van deze gift gegund. De geschatte tijd van circa 15 minuten had nog 5 korter gekund.

 

Leg de aardappels en selderij in het midden van een voorverwarmd bord, de tournedos er bovenop, de paddenstoelen er omheen en schenk het vocht uit het bakblik over de paddenstoelen.

 

Eet smakelijk!