Hoofdgerecht
4 personen

Tournedos Rossini


Ingrediënten
6 sneden witbrood

75 g roomboter

1 schaaltje paddestoelenmelange (200 g), in reepjes

3 x 2 ossenhaasjes, op kamertemperatuur

100 g cranberrypaté, in 6 plakjes Materialen
aluminiumfolie

krielaardappeltjes

knoflook

rozemarijn

worteltjes en peultjes

beetje suiker

 

Bereiden
Druk met een glas uit elke snee brood een cirkel. Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 minuten. Breng ze op smaak met zout en peper en houd ze warm onder aluminiumfolie. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en (versgemalen) peper. Smelt de rest van de boter in 2 ruime koekenpannen en bak de ossenhaas in 3-4 minuten per zijde bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Neem het vlees uit de pan, leg op een royaal vel aluminiumfolie en vouw losjes dicht. Zo blijft het vlees warm en kan het rusten. Bak in het vleesvet van elke koekenpan 3 cirkels witbrood in 1-2 minuten per kant goudbruin en krokant. Leg de toast op 6 borden. Leg de ossenhaas op de toast en leg er een plakje paté op. Garneer met de gebakken paddenstoelen en serveer direct.

 

Ik heb er gebakken krielaardappeltjes in knoflook en rozemarijn bij geserveerd met als groente worteltjes en peultjes, gecarameliseerd met een beetje suiker.

 

Bron: Allerhande 13 in 2007