Hoofdgerecht
4 personen
Tournedos Rossini
Ingrediënten
6 sneden witbrood
75 g roomboter
1 schaaltje paddestoelenmelange (200 g), in reepjes
3 x 2 ossenhaasjes, op kamertemperatuur
100 g cranberrypaté, in 6
plakjes Materialen
aluminiumfolie
krielaardappeltjes
knoflook
rozemarijn
worteltjes en peultjes
beetje suiker
Bereiden
Druk met een glas uit elke snee brood een cirkel. Smelt 1
eetlepel boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5
minuten. Breng ze op smaak met zout en peper en houd ze warm
onder aluminiumfolie. Dep de ossenhaas droog met
keukenpapier en bestrooi het vlees aan beide kanten met zout
en (versgemalen) peper. Smelt de rest van de boter in 2
ruime koekenpannen en bak de ossenhaas in 3-4 minuten per
zijde bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Neem het vlees uit
de pan, leg op een royaal vel aluminiumfolie en vouw losjes
dicht. Zo blijft het vlees warm en kan het rusten. Bak in
het vleesvet van elke koekenpan 3 cirkels witbrood in 1-2
minuten per kant goudbruin en krokant. Leg de toast op 6
borden. Leg de ossenhaas op de toast en leg er een plakje
paté op. Garneer met de gebakken paddenstoelen en serveer
direct.
Ik heb er gebakken krielaardappeltjes in knoflook en rozemarijn bij geserveerd met als groente worteltjes en peultjes, gecarameliseerd met een beetje suiker.
Bron: Allerhande 13 in 2007