Hoofdgerecht
4 personen

Torentje van mul en tuinbonenwafels


Ingrediënten

600 gram mulfilets (uiteraard zelf staan fileren)

400 gram tuinbonen gedopt

400 gram aardappel

100 ml droge witte wijn

2 sjalotten

3 tot 4 eieren

sla

kruiden: tijm, majoraan, rozemarijn, peterselie en munt

halve liter melk

Bloem

Boter

 

Voorbereiding

Leg de mulfilets in een schaal met de kruiden en de melk en laat circa 1 uur staan. Blancheer de tuinbonen en dubbel dop ze. Kook de aardappels in de schil (neem liefst 2 flinke). Snijd de sjalot in ringen en smoor die 10 minuten in de wijn met een scheutje olie. Pel/schil de aardappels en laat ze afkoelen. Maal de tuinbonen grof in de machine. Rasp de aardappels boven de kom. Meng aardappel en tuinbonen door elkaar en breng op smaak met zout, peper en een scheut olie. Maak 12 wafels van het mengsel van circa 8 centimeter doorsnee.

 

Bereiden

Bak de wafels 3 minuten per kant in een hete pan, houd ze warm in de oven. Laat de mulfilets  uitlekken en wentel ze door een ruime hoeveelheid bloem en door de geklutste eieren. Bak de filets in de pan in een ruime hoeveelheid schuimend boter (houd ook warm in de oven, ik deed het in  3 keer bakken).  Laat uitlekken en breng licht op smaak met zout. Pureer de sjalot met peterselie en munt en 3 el olie tot een sausje. Maak nu de torentjes, begin met een tuinboonwafel, sla, mul enz. Serveer met het sausje en een snuf peper.

 

Bron: Cucina Italiana mei 2011