Hoofdgerecht
4 personen

Tonijnbiefstuk met snijbiet-spinazierisotto en pittige venkel


Ingrediënten:
2 x een flinke handvol spinazie en snijbiet (vers van het landgoed Kraaybeekerhof)

3 venkelknollen (ook van Kraaybeekerhof)
1 rode peper
300 gr risottorijst (abario)
1 l kippenfond (hoog op smaak)
4 sjalotten
3 stengels bleekselderij
200 ml witte wijn
Parmezaanse kaas
50 gram roomboter
Paar tenen knoflook
 

Risotto:
Snij de sjalot en bleekselderij en bak 10 minuten op laag vuur aan. Doe er de laatste minuut een teen geperste knoflook door. Zet het vuur hoger en bak de rijst aan tot die glazig wordt. Blus af met de witte wijn. Voeg rustig om de paar minuten de boulion toe om de rijst te garen. NA 20 tot 25 minuten is die gaar. Bak op hoog vuur de spinazie en snijbiet, voeg een  paar tenen knoflook toe en wat zout en peper. Roer door de rijst als die gaar is. Maak nu eerste de venkel. Als die gereed is roer je door de warme risotto de 50 gram boter en Parmezaanse kaas, zorg dat het lekker smeuïg is (voeg evt wat extra bouillon toe)

Venkel:
Snij de venkelknollen en bak die samen met de gesnipperde rode peper in 5 tot 7 minuten aan. Zet apart en hou warm.

Bak de tonijnsteaks in een grill pan op hoog vuur. 2 minuten per kant (deze waren erg dik) mogelijk nog korter. Zout en peper pas nu bakken toevoegen. Serveer de risotto (in een ring opgemaakt) op een warm bord en doe er een schep van de venkel met peper op. Leg de tonijnsteak op het bord . Smakelijk!