Hoofdgerecht
4 personen

Thaise rode curry met Paksoi in oestersaus


Rode curry

Ingrediënten
4 ons lamshaas
20 gr tamarinde vloeibaar
20 ml olie
50 gr rode curry
200 ml kokosmelk
3 citroenblaadjes
20 gr suiker
25 ml vissaus
1 rode chilipeper, in dunne reepjes voor garnering


WERKWIJZE
Snij het vlees in hele dunne plakjes. Zet de wok op het vuur, laat deze warm worden. Voeg nu de olie toe en bak hierin het vlees kort aan. Voeg de curry toe en bak nog heel even. Voeg nu de kokosmelk toe en roer deze glad en laat het zachtjes koken gedurende 5 minuten. Voeg citroenblad, suiker en vissaus toe. Knijp de tamarindewortel boven de pan uit en roer goed door.
 
Paksoi in oestersaus

Ingrediënten:
500 gr paksoi
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
oestersaus naar smaak
1 el olie

WERKWIJZE
Was de paksoi en snij deze in stukken van ongeveer 5 centimeter. Goed wassen en droogslingeren met de slacentrifuge.
Snij de knoflook in dunne plakjes en de peper in dunne reepjes, nadat je de zaadlijsten en de zaadjes hebt verwijderd.
Zet de wok op het vuur en verhit de olie. Voeg nu knoflook en peper toe en laat de knoflook goudbruin worden zonder te verbranden (ongeveer 30 seconden). Meteen de paksoi toevoegen en blijven omscheppen, goed over de bodem gaan om de knoflook niet te laten verbranden.
Is de paksoi gaar, voeg dan wat oestersaus naar smaak toe (niet vergeten). Evt de saus binden met een beetje maizena.
Serveer de curry met de paksoi.
 
Bron: de Thaise inspiratie van dit recept kwam van De Kookkeuken van Capelle, www.kookkeuken.nl. Het is eigenlijk met hamlappen maar ik kocht lamshaas