Hoofdgerecht
4 personen
Thaise rode curry met Paksoi in oestersaus
Rode curry
Ingrediënten
4
ons lamshaas
20
gr tamarinde vloeibaar
20 ml olie
50 gr rode curry
200 ml kokosmelk
3 citroenblaadjes
20 gr suiker
25 ml vissaus
1 rode chilipeper, in dunne reepjes voor garnering
WERKWIJZE
Snij het vlees in hele dunne plakjes. Zet de wok op
het vuur, laat deze warm worden. Voeg nu de olie toe en bak hierin het vlees
kort aan. Voeg de curry toe en bak nog heel even. Voeg nu de kokosmelk toe en
roer deze glad en laat het zachtjes koken gedurende 5 minuten. Voeg citroenblad,
suiker en vissaus toe. Knijp de tamarindewortel boven de pan uit en roer goed
door.
Paksoi in oestersaus
Ingrediënten:
500 gr paksoi
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
oestersaus naar smaak
1 el olie
WERKWIJZE
Was de paksoi en snij deze in stukken van ongeveer 5
centimeter. Goed wassen en droogslingeren met de slacentrifuge.
Snij de knoflook in dunne
plakjes en de peper in dunne reepjes, nadat je de zaadlijsten en de zaadjes hebt
verwijderd.
Zet de wok
op het vuur en verhit de olie. Voeg nu knoflook en peper toe en laat de knoflook
goudbruin worden zonder te verbranden (ongeveer 30 seconden). Meteen de paksoi
toevoegen en blijven omscheppen, goed over de bodem gaan om de knoflook niet te
laten verbranden.
Is de
paksoi gaar, voeg dan wat oestersaus naar smaak toe (niet vergeten). Evt de saus
binden met een beetje maizena.
Serveer de curry met de paksoi.
Bron: de Thaise inspiratie van dit recept kwam van De Kookkeuken van
Capelle,
www.kookkeuken.nl.
Het is eigenlijk met hamlappen maar ik kocht lamshaas