Hoofdgerecht
4 personen
Tarbot met geroosterde couscous
1 tarbot (0,8 - 1 kg)
350 g couscous
Olijfolie
Sesamolie
2 rode paprika’s, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500 ml visbouillon van de tarbot
2 sinaasappels, de schil geraspt en hat sap
8 eetlepels erwten
handjevol fijngehakte munt
zout en versgemalen zwarte peper
handvol verse dille
handvol verse kervel
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
Bereidingswijze
Maak zo
nodig de tarbot schoon en was hem zorgvuldig.
Fileer de tarbot zodat je vier mooie filets overhoudt. Laat
het vel zitten.
Maak een visbouillon van de graten, de kop en het afval van
het fileren. Zeef de visbouillon door een doek.
Haal de vier filets door bloem die gemengd is met peper en
zout
Voor de
couscous:
Verhit 4 a 5 eetlepels olijfolie samen met 2 eetlepels
sesamolie in een pan met dikke bodem en laat daarin de
couscous 1 – 2 minuten roosteren. Voeg de paprika en
knoflook toe en laat 1 a 2 minuten meebakken. Doe het geheel
in een schaal en voeg de visbouillon, sinaasappelsap,
sinaasappelrasp, munt en erwten toe. Roer en dek af met
folie. Laat ca 5 minuten rusten. Gebruik tenslotte een vork
om het geheel weer luchtig te maken. Voeg peper en zout toe
om het geheel op smaak te brengen.
Verhit intussen in een koekenpan met anti-aanbaklaag wat olijfolie en bak de tarbotfilets net gaar. Begin met het vel beneden. Eerste kant ca. 4 minuten, andere kant ca. 1 minuut. Controleer de gaarheid.
Maak een dressing van de fijngehakte dille, fijngehakte kervel , olijfolie en wijnazijn.
Verdeel de couscous over verwarmde vier borden. Gebruik desgewenst metalen ringen voor een mooie presentatie. Leg op de couscous een gebakken tarbotfilet. Besprenkel met dressing en die meteen op.
Recept couscous: Richard Phillips (Ready Steady Cook)