Hoofdgerecht
4 personen

Tarbot met geroosterde couscous


1 tarbot (0,8 - 1 kg)

350 g couscous

Olijfolie

Sesamolie

2 rode paprika’s, in blokjes

2 teentjes knoflook, fijngehakt

500 ml visbouillon van de tarbot

2 sinaasappels, de schil geraspt en hat sap

8 eetlepels erwten

handjevol fijngehakte munt

zout en versgemalen zwarte peper

handvol verse dille

handvol verse kervel

3 eetlepels extra vergine olijfolie

1 eetlepel rode wijnazijn

 

Bereidingswijze

Maak zo nodig de tarbot schoon en was hem zorgvuldig.
Fileer de tarbot zodat je vier mooie filets overhoudt. Laat het vel zitten.
Maak een visbouillon van de graten, de kop en het afval van het fileren. Zeef de visbouillon door een doek.
Haal de vier filets door bloem die gemengd is met peper en zout

Voor de couscous:
Verhit 4 a 5 eetlepels olijfolie samen met 2 eetlepels sesamolie in een pan met dikke bodem en laat daarin de couscous 1 – 2 minuten roosteren. Voeg de paprika en knoflook toe en laat 1 a 2 minuten meebakken. Doe het geheel in een schaal en voeg de visbouillon, sinaasappelsap, sinaasappelrasp, munt en erwten toe. Roer en dek af met folie. Laat ca 5 minuten rusten. Gebruik tenslotte een vork om het geheel weer luchtig te maken. Voeg peper en zout toe om het geheel op smaak te brengen.

Verhit intussen in een koekenpan met anti-aanbaklaag wat olijfolie en bak de tarbotfilets net gaar. Begin met het vel beneden. Eerste kant ca. 4 minuten, andere kant ca. 1 minuut. Controleer de gaarheid.

Maak een dressing van de fijngehakte dille, fijngehakte kervel , olijfolie en wijnazijn.

Verdeel de couscous over verwarmde  vier borden. Gebruik  desgewenst metalen ringen voor een mooie presentatie. Leg op de couscous een gebakken tarbotfilet. Besprenkel met dressing en die meteen op.

 

Recept couscous: Richard Phillips (Ready Steady Cook)