Hoofdgerecht
4 personen

Sukadevlees met aubergine


Ingrediënten

2 eetlepels boter

2 eetlepels olie

500 g sukaderundvlees (in grove stukken)

2 uien (grofgesnipperd)

2 aubergines (in blokjes)

2 teentjes knoflook (gesnipperd)

500 g champignons (schoongeveegd)

2 eetlepels scherpe mosterd

125 ml crème fraîche

2 takjes koriander (fijngeknipt)

 

In braadpan boter en helft van olie verhitten. Vlees hierin in 3 min. rondom bruinbakken.
Vlees uit pan nemen. Ui in achtergebleven bakvet met rest van olie in 5 min. bruinbakken.
Aubergine toevoegen en 5 min. al omscheppend meebakken.
Vlees, knoflook, champignons, mosterd en crème fraîche door groente scheppen.
Gerecht met deksel op pan 2-3 uur laten stoven, af en toe omscheppen.
Gerecht op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen.
Bestrooien met koriander. Lekker met rijst en wortelsalade.

Uit: Allerhande oktober 2003