Hoofdgerecht
4 personen

Sliptongetjes met mosterdzaad op spinazie


Voorbereiding eigenlijk twee dagen maar ik heb dit verkort tot 24 uur. Er moest ook Pernod en Vermout in dat ik vervangen heb door Sherry en Martini.

 

Ingrediėnten

1 citroen

2 theelepels zout

1 eetlepel suiker

2 sjalotjes

2 venkelknollen

1 1/2 eetlepel olijfolie

2 potten visfond (ą 380 ml)

1 dl droge witte wijn

1/2 dl sherry (eigen)

1/2 dl Martini (eigen)

1 pakje koksroom (200 ml)

2 dl rode wijn

1/2 dl rode port

1 theelepel kappertjes

1/2 eetlepel gemalen mosterdzaad

4 takjes peterselie

75 g roomboter

450 g wilde spinazie

8 sliptongetjes

aardappel croquet

 

Citroen schoonboenen en in de lengte in 8 parten snijden. Parten in bakje bestrooien met zout en suiker en 24 uur (eigenlijk dus twee dagen) laten staan. Na het garneren, schil eraf snijden en in kleine blokjes snijden.

Venkel in kleine blokjes snijden en sjalotten snipperen. In pan venkel en sjalotten fruiten en fond, witte wijn, Sherry en Martini toevoegen en inkoken tot minstens 1/3. Vocht zeven en koksroom toevoegen. Nogmaals inkoken tot ca. 3 dl.

Aardappel croquet in oven bakken.

Rode wijn en port inkoken tot minstens de helft. Kappertjes fijn snijden en toevoegen.

Ca. 40 g boter kloppen in de rode wijn saus en de venkel saus.

Spinazie in stoomoven klaar maken (5 min. op 100°C) en bladeren in vieren snijden. Sliptong bakken in ca. 3 min. Op voorverwarmde borden spinazie leggen en citroenschillen samen met twee etlp rode wijn saus garneren. Sliptong ertegenaan leggen. Venkel saus eromheen schenken en de rode wijn saus als druppels erin laten vallen. Rest van citroenschillen als garnering eroverheen. Aardappel croquet erbij serveren.

Wij dronken daar een Pinot Grigio Trentino 2008 bij.

 

Bron: Allerhande, receptkaart 8368