Hoofdgerecht
4 personen
Scholfilet met gebakken rijst, groen asperges en thaise dressing
Ingrediënten
150 gram rijst
½ spaanse peper
1 teen knoflook
Half bosje koriander
1 sjalot
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel gembersiroop
4 eetlepels druivenolie
1 theelepel komijn
2 tomaten
4 bosuitjes
2 losgeklopte eieren
2 eetlepels sojasaus
4 scholfiltes van circa 150 gram per
stuk
12 groene asperges
100 gram artisjokharten
Kook de rijst en
laat afkoelen. Snijd de spaanse peper, de knoflook, koriander en sjalot zeer
fijn. Meng met het citroensap, vissaus, druivenpitolie, gembersiroop en komijn
tot een dressing.
Bak
de rijst op in de pan voeg de tomaat en lente ui toe. Bak een roerei en meng met
de rijst. Breng op smaakt met soja en nog wat vissaus. Bak de scholfilet in 4
minuten goudbruin. Verwarm de asperges en artisjokken in een beetje boter en
breng op smaak met zout en peper. Schep de rijst op de borden.Leg er de schol op
en daar bovenop de apserges en artisjokken doe een flinke schep dressing over
elk gerecht.
Bron: topkoks voor thuiskoks