Hoofdgerecht
4 personen

Scholfilet met gebakken rijst, groen asperges en thaise dressing


Ingrediënten

150 gram rijst
½ spaanse peper
1 teen knoflook
Half bosje koriander
1 sjalot
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel gembersiroop
4 eetlepels druivenolie
1 theelepel komijn
2 tomaten
4 bosuitjes
2 losgeklopte eieren
2 eetlepels sojasaus
4 scholfiltes van circa 150 gram per stuk
12 groene asperges
100 gram artisjokharten
 
Kook de rijst en laat afkoelen. Snijd de spaanse peper, de knoflook, koriander en sjalot zeer fijn. Meng met het citroensap, vissaus, druivenpitolie, gembersiroop en komijn tot een dressing.
Bak de rijst op in de pan voeg de tomaat en lente ui toe. Bak een roerei en meng met de rijst. Breng op smaakt met soja en nog wat vissaus. Bak de scholfilet in 4 minuten goudbruin. Verwarm de asperges en artisjokken in een beetje boter en breng op smaak met zout en peper. Schep de rijst op de borden.Leg er de schol op en daar bovenop de apserges en artisjokken  doe een flinke schep dressing over elk gerecht.

Bron: topkoks voor thuiskoks