Hoofdgerecht
4 personen

Schenkel uit de oven op een puree van groene asperges


Ingrediënten
4 schenkels (ongeveer 4 ons per stuk)
600 gram groene asperges
100 ml slagroom
2 wortels
1 ui
2 stengels bleekselderij
bundel Italiaanse kruiden
knoflook, broodkruim
peterselie
basilicum
witte wijn
olie
zout en peper

Verwarm de oven op 200 graden. Leg de schenkels in een braadslee, voeg zout, peper, olie, 2 glazen witte wijn, italiaanse kruidenbundel, gesnipperde ui, wortel en bleekselderij en 2 knoflooktenen toe. Braad 30 minuten. Dek dan de schaal met aluminiumfolie af en verlaag de temperatuur naar 170 graden. Braad nog 1,5 uur verder. Maak de asperges schoon en kook ze 6 minuten. Giet af en snijd de stelen in plakjes. Laat de punten heel. Verhit olie in een koekenpan en bak de plakjes asperge 3 minuten met wat knoflook en peterselie. Voeg basilicum toe en pureer dan tot een puree. Rooster wat broodkruim. Serveer de schenkel op een bedje van aspergepuree, garneer met de aspergepunten en bestrooi met wat broodkruim.