Hoofdgerecht
4 personen
Saltimbocca
van zeeduivel
Geserveerd met
aardappeltjes uit de oven en gebakken cherrytomaatjes
6 plakje rauwe ham
600 g zeeduivel
12 blaadjes salie
Zout
Versgemalen witte peper
3 eetlepels zachte boter
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels droge witte wijn
12 cocktailprikkers
Halveer de plakken ham in de lengte. Verdeel de zeeduivel in 12 gelijke stukken en omwikkel elk stuk met een plakje ham. Steek de blaadjes salie erop vast met een cocktailprikker.
Verwarm vier borden voor.
Bestrooi de zeeduivel met peper. Verhit 1 eetlepel boter en de olie in een pan. Bak de zeeduivel in ± 5 minuten lichtbruin, halverwege keren. Houd de vis na het bakken tussen twee borden warm.
Voeg aan het bakvet de wijn en 3 eetlepels water toe. Roer de aanbaksels los en roer van het vuur de rest van de boter door de jus.
Uit: