Hoofdgerecht
4 personen

Saltimbocca van kip met smashed potatoes en salade van spinazie met paprika


Ingrediënten

4 kippedijfilets
zout en peper
50 g belegen pecorino, vers geraspt
200 g dun gesnede proscuitto (minimaal 8 plakken)
16 verse salieblaadjes
 
Salade:
400 g spinazie
2 rode of gele puntpaprika’s
2 el sesamzaad
2 el honing
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
 
Smashed potatoes
 
BEREIDING
Warm de heteluchtoven voor op 230 graden.
De kippedijfilets kort onder koud water afspoelen, met keukenpapier droogdeppen. Uitleggen leggen op een plank en rondom voorzien van peper en zout. De filets dubbelvouwen met aan de binnenkant een blaadje salie.
Elke filet voorzien van een ‘bekleding’ van prosciutto met aan de binnenkant twee salieblaadjes (onder en boven). Aan de buitenkant met kookgaren of een prikker een blaadje salie prikken en het geheel door de pecorino wentelen.
De pakketjes op het rooster in de oven 25-30 minuten laten garen.
 
Maak intussen de salade klaar. Was de spinazie en sla het droog. Haal de grofste steeltjes eruit. Maak de puntpaprika’s schoon en snij ze in reepjes. Rooster de sesamzaadjes en klop ze samen met de honing, azijn en olie tot een mooie vinaigrette. Je zou de spinazie nog even kunnen blancheren. Meng alles door elkaar.
 
Bij dit gerecht serveerde ik smashed potatoes. Maar als je geen twee ovens heb is aardappeltjes bakken natuurlijk ook altijd een optie.
 
Bron: Siemens kookinspiratie voor de iQ700 inbouwoven
Dit boek hebben we gekocht om onze nieuwe oven goed te leren kennen. Dat is een erg prettige manier t.o.v. het doorworstelen van de gebruiksaanwijzing. Dit gerecht was in ieder geval erg lekker.