Hoofdgerecht
4 personen
Saltimbocca van kip met smashed potatoes en salade van spinazie met paprika
Ingrediënten
4 kippedijfilets
zout en peper
50 g belegen pecorino, vers geraspt
200 g dun gesnede proscuitto
(minimaal 8 plakken)
16 verse salieblaadjes
Salade:
400 g spinazie
2 rode of gele puntpaprika’s
2 el sesamzaad
2 el honing
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
Smashed potatoes
BEREIDING
Warm de heteluchtoven voor op 230 graden.
De kippedijfilets kort onder koud water afspoelen,
met keukenpapier droogdeppen. Uitleggen leggen op een plank en rondom voorzien
van peper en zout. De filets dubbelvouwen met aan de binnenkant een blaadje
salie.
Elke filet
voorzien van een ‘bekleding’ van prosciutto met aan de binnenkant twee
salieblaadjes (onder en boven). Aan de buitenkant met kookgaren of een prikker
een blaadje salie prikken en het geheel door de pecorino wentelen.
De pakketjes op het rooster in de oven 25-30 minuten
laten garen.
Maak intussen de salade klaar. Was de spinazie en sla
het droog. Haal de grofste steeltjes eruit. Maak de puntpaprika’s schoon en snij
ze in reepjes. Rooster de sesamzaadjes en klop ze samen met de honing, azijn en
olie tot een mooie vinaigrette. Je zou de spinazie nog even kunnen blancheren.
Meng alles door elkaar.
Bij dit gerecht serveerde ik smashed potatoes. Maar
als je geen twee ovens heb is aardappeltjes bakken natuurlijk ook altijd een
optie.
Bron: Siemens kookinspiratie voor de iQ700
inbouwoven
Dit boek hebben we gekocht om onze nieuwe oven
goed te leren kennen. Dat is een erg prettige manier t.o.v. het doorworstelen
van de gebruiksaanwijzing. Dit gerecht was in ieder geval erg lekker.