Hoofdgerecht
4 personen

Saltimbocca met courgettesalade


Ingrediënten

2 kalfsschnitzels (ongepaneerd)

2 blaadjes verse salie (zakje a 15 g)

2 plakjes rauwe ham

1 courgette

2 eetlepels verse munt (zakje a 15 g) fijngesneden

3 eetlepels semi-zongedroogde tomaten (potje a 295 g) fijngesneden

1 eetlepel olijfolie

75 ml droge witte wijn

 

Bereiden

Wrijf de schnitzels in met zout en peper. Leg op elke schnitzel een salieblad en daarop een plakje ham. Druk goed aan. Was de courgette, rasp hem grof in de keukenmachine en schep de rasp in een schaal om met de munt, zout en peper en de tomaatjes met 2-3 eetlepels vocht uit het potje. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, leg het vlees er op de hamkant in en bak die op matig hoog vuur in 3-4 minuten. Bak de andere kant 2-3 minuten. Leg de schnitzels met de hamkant naar boven op warme borden. Roer de wijn en eventueel wat water door het bakvet en laat het even koken. Schep de jus over het vlees en serveer met de salade.

 

Opmerkingen:

-Ik had geen munt, dat was jammer.

-Ik heb het gerecht geserveerd met risotto met kastanjechampignons, dat was erg lekker.

-De courgette had ik geraspt, dat was net iets te fijn. Het had ook een uurtje gestaan wat de knapperigheid niet geheel ten goede kwam.

 

Bron: Allerhande september 2007