Hoofdgerecht
4 personen

Roti met kip massala en aardappels

 

Oorspronkelijk was dit recept bedoeld om ook de roti zelf te maken maar daar had ik geen tijd meer voor. Ik heb dus dit recept gestript van het meest ingewikkelde deel en dat bij de Surinaamse Toko gekocht. Ook erg lekker. Omdat ik graag petjil wilde maken (waarin al kool en kouseband voorkomt) heb ik ook deze ingredienten uit dit recept gelaten.


Ingrediënten

Roti met kip massala en aardappels
500 g kipfilet
2 teentjes knoflook
2 kopjes water
1 ui
2 el olie
2 el kerrie massala
1 tl aji no moto (of ve-tsin)
1 a 2 bouillonblokjes
6 middelgrote aardappelen
1 afgestr. el tomatenpuree
2 gepelde hardgekookte eieren
Evt. halve peper

Bereiding

Schil de aardappelen voor de kip massala. Snijd de aardappelen in stukken. Kipfilet in reepjes snijden. Olie opwarmen en daarin toevoegen de versnipperde ui, peper, knoflook en kipfilet. Bakken tot het vlees gaar wordt. Voeg daarbij toe de massala, tomatenpuree en de aji-no-moto en een paar minuten meebakken. De aardappelen, toevoegen en het geheel goed omscheppen. Na ca. 3 minuten het water, bouillonblokje(s) en daarna de eieren erbij doen en zachtjes laten koken, totdat de jus de gewenste dikte heeft. Vuur uitdoen en pan bedekken met schaal.

 

Naar: http://www.kookjij.nl/recept-roti-met-kip-massala-aardappels-en-kouseband