Hoofdgerecht
12 personen

Rosbief met broccoli en hartige puddinkjes
Roast-beef con broccoletti e piccoli pudding


Ingrediënten: (voor 12 personen)

1,6 kg rosbief
1 kg broccoli
knoflook
rozemarijn
boter
droge witte wijn

olijfolie

extra vergine

zout

peperkorrels

 

Voor de puddinkjes:

750 ml melk

750 gr bloem

90 gr boter plus een  beetje voor de vormpjes

30 gr droge aardappelpuree (pakje)

3 eieren

zout

 

Het vlees:

Braad het vlees in een scheutje olie in een braadpan aan alle kanten goed bruin, zonder er met een vork jn te prikken.

Zet het vlees, zodra riet gelijkmatig gekleurd is in een ovenschaal. Maak het op smaak met een snufje zout en veel peper uit de molen en schenk het braadvocht erbij.

Voeg 2 teerrt|es knoflook en een takje rozemarijn toe en zet het vlees 30 minuten, of iets langer als u het niet rood wilt, in de op 250 °C voorverwarmde oven. Maak ondertussen de broccoli schoon, snij de roosjes los en kook deze beetgaar in ruim, gezouten water. Giet af en bak de broccoli roosjes kort voor het serveren in een klontje boter.

Voeg een scheutje witte wijn toe aan het braadvocht van het vlees, zeef het en schenk het over de broccoli.

Hartige puddinkjes:

Klop in een kom de eieren met de droge aardappelpuree, de bloem en een snufje zout.
Klop er de koude melk en 90 gr gesmolten, afgekoelde boter door.

Vul 12 rijkelijk beboterde puddingvormpjes voor een derde deei met het bereide mengsel en zet deze ongeveer 12 minuten in de oven op 250 °C

Serveer de lauwwarme rosbief aan tafel, gedeeltelijk in plakjes gesneden, begeleid door de broccoliroosjes en de hartige puddinkjes, die vanuit de oven snel geserveerd moeten worden, want zodra ze afkoelen, storten ze in (als een soufflé)

Uit: La Cucina Italiana winter 2006/2007