Hoofdgerecht
4 personen

Roodbaars met haricot verts en aardappelcarre


Ingrediënten
1 sjalot

1 teen knoflook
½ chilipeper
½ blik ansjovis
1 eetlepels ontpitte olijven
een scheut witte wijn
3 tomaten
enkele takjes oregano
een scheut olijfolie
4 stukken roodbaarsfilets
zout
peper
 
Het gerecht van Dagelijkse kost is met pasta. Ik heb de hoeveelheden voor de saus verminderd omdat ik geen pasta wilde.
Pel de sjalot en snipper fijn. Stoof aan in de olijfolie. Pel en kneus de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ook aan. Snijd de ansjovis, chilipeper en olijven fijn en voeg toe bij de ui. Bevochtig met een scheut witte wijn. Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd in stukken. Pluk de blaadjes van de oregano en hak fijn en voeg bij de rest. Zet een tweede pan met een scheutje olijfolie op het vuur.
Controleer de roodbaars op achtergebleven graatjes. Kruid de vis met een snuif zout en een draai van de pepermolen. Bak de vis in de pan. Eerst op het vel, daarna kort op het vlees en daarna weer op het vel. Zo wordt het vel lekker knapperig en is de baars gaar.
Hier dronken we een Tiefnbrunner Pinot Grigio uit 2017 bij.

Bron: Dagelijksekost.be