Hoofdgerecht
4 personen
Rode poon
Ingrediënten
4 hele rode poon
Laurierblad 8 blaadjes, peterselie
(handje), knoflook 2 tenen
Witte wijn, 4 eetlp
2 sinaasappels, één schil en wit
vlies verwijderd in schijven ander in sap
2 citroenen, één schil en wit vlies
verwijderd in schijven ander in sap
Mini asperges
Snoep worteltjes
babyspinazie
Enkele aardappel partjes
Verwarm de oven voor op 200
°C. Was de rode poon onder de koude kraan en dep ze droog. Leg in de buikopening
wat peterselie, een laurierblad, de plakjes sinaasappel, citroen en knoflook.
(bewaar een paar plakjes citroen en sinaasappel om te garneren) Sprenkel
olijfolie in een grote ovenschaal en leg de vissen erin. Overgiet ze met
sinaasappelen citroensap en de witte wijn en bestrooi ze met de overgebleven
laurier en zout en peper naar smaak. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat
de vissen 25 minuten garen in de oven. Haal de folie eraf en prik even of ze
gaar zijn, draai de oven uit en laat de vissen nog een paar minuten staan. Leg
ze op de borden en giet de saus uit de ovenschaal erover. Garneer met de
overgebleven plakken sinaasappel en citroen. We aten daar aardappel partjes bij
uit de airfryer en een Luigi Bosco Chardonnay uit 2020.
Bron: zie Eetclub januari
2018; zeebaars met Citroen