Hoofdgerecht
4 personen

Reuben Sandwich


Ingrediënten saus
340 ml mayonnaise en 170 ml ketchup (dit is echt veel te veel, met een vierde heb je nog genoeg saus)
1/8 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen mierikswortel of wasabi
3 eetlepels fijn gesneden ui
1 theelepel Worcestersaus
Zout en peper voor de smaak


Doe alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje en meng door elkaar.
 
Ingrediënten broodjes
2 plakken (zuurdesem)brood (ik gebruikte meergranen oer brood)
1 plak Zwitserse of cheddar kaas
Zuurkool (goed uitgelekt)
Dun gesneden corned beef (ik gebruikte gegaarde Brisket, MAKRO, 15 min opwarmen bij 160°C).
 
Als je tijd hebt kun je een brisket in de oven maken. Neem een Brisket met een laagje vet aan de buitenkant. Zet de oven op 170°C. Wrijf de Brisket in met 4 eetlpl chilipoeder, 4 eetlpl zout, 2 eetlpl knoflookpoeder, 2 eetlpl uienpoeder, 2 eetlpl peper, 2 eetlpl suiker, 4 eetlpl mosterd en 2 geplette laurierblaadjes. Braad de Brisket aan alle kanten en zet in de oven tot kerntemperatuur 60°C is. Haal uit de oven en verlaag temperatuur naar 130°C, voeg 500 ml (runder)bouillon toe en verwarm de Brisket in de oven tot kerntemperatuur van 80°C, regelmatig keren. Zet de oven uit, wikkel de Brisket in alufolie en plaats terug in de oven tot kerntemperatuur van 88°C. Haal hem uit de oven en laat minimaal 30 min rusten en snijd dwars op de draad niet te dunne plakken (anders valt hij uit elkaar). Reken op 3 a 4 uur per kilo.
Leg twee plakken brood op een snijplank en smeer de saus die je zojuist hebt gemaakt erop. Leg op de plakken brood één plak kaas, leg daarop een laagje zuurkool en een plak Brisket beef. Als lunch gerecht leg je alles op één plak brood en leg je de andere plak brood erop. Nu gebruikte ik dit als hoofdgerecht en belegde twee plakken brood met alles.
 
Bron: Culy.nl