Hoofdgerecht
4 personen

Quinoa-venkel-appelsalade met hertebiefstuk


Ingredienten salade

Pak quinoa (graan, 275 g)

Venkelknol, 2 stuks

Appels, 2 stuks (bv. Jazz)

Citroen

Cranberries (100 g)

Zure room (125 ml)

Olijfolie, 2 el

 

Kook de quinoa, giet af en laat in een ruime schaal afkoelen. Halveer de venkelknollen en snijd in dunne plakjes. Kook de gesneden venkel 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water. Laat de venkel goed uitlekken in een vergiet.

Snijd de appel in kwarten, verwijder klokhuis en snijd het vlees in plakjes. Rasp het geel van de citroenschil. Knijp de citroen uit boven de appel en meng dit met de venkel, cranberries en de quinoa. Meng de citroen rasp met olijfolie en de zure room. Schep alles door de salade en breng op smaak met zout en peper.

 

Ingredienten hertebiefstuk

Spaghettine, 3 ons

Hertebiefstuk, 4 stuks

Gemengde paddenstoelen

Slagroom, 250 ml

Rozemarijn en basilicum

Vermouth, scheutje

 

Kook water in een ruime pan.

Bak de hertebiefstuk aan alle kanten mooi bruin, ca 3 minuten voor mooi rood vlees. Laat 10 minuten rusten in alu folie of in de oven bij 60°C.

Doe de spaghettine in het kokende water en kook 4 minuten.

Bak de paddenstoelen en voeg de slagroom en de vermouth toe, laat 3 minuten zachtjes koken.

Voeg de paddenstoelen bij de spaghettine met basilicum en rozemarijn. Verdeel over vier voorverwarmde borden. Leg de salade er naast en leg de hertebiefstuk op de pasta.

Wij dronken een Rustenberg Stellenbosch, John X Merriman uit 2008 erbij.

Bron salade: AH receptenkaart  853520, hertebiefstuk eigen recept