Hoofdgerecht
4 personen
Quesadilla's met kip en chorizo, geserveerd met Gallo Pinto en bonen
Ingrediënten
400 g kipfilet
kippenbouillon, groentebouillon of
water
2 eetlepels plantaardige olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gedroogde oregano
1 verse groene chilipeper, fijngehakt
70 g chorizo, fijngehakt
400 g gehakte tomaat uit blik
8 grote bloemtortilla's
150 g geraspte belegen kaas
voor het serveren
zure room
guacamole
Bereiden
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Leg de kipfilet in een pan.
Giet er zoveel bouillon of water over zodat de kip bedekt is. Breng op matig
vuur tegen de kook aan. Leg er het deksel op en laat 30 minuten sudderen tot de
kip volledig gaar is. Neem de kip uit het kooknat en laat hem afkoelen. Trek de
kipfilet met je vingers of met twee vorken in sliertjes.
Verhit ondertussen 1 eetlepel
olie in een steelpan. Fruit er de ui onder af en toe omscheppen in 5-8 minuten
zacht in. Voeg de knoflook, komijn, oregano, 1 theelepel zout, de chilipeper en
chorizo toe. Laat onder regelmatig roeren 1 tot 2 minuten bakken. Schep er de
tomaten door en leg het deksel op de pan. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.
Neem het deksel van de pan en laat nog 10-20 minuten koken tot de saus dikker
wordt.
Bereid intussen de
rijst (Gallo Pinto) en bonen (zie bijgerechten)
Verdeel de kip met saus over 4
tortilla's. Verdeel de kaas over het kipmengsel op de tortilla's. Leg er een
andere tortilla bovenop. Verhit de overgebleven olie in een anti-aanbak
koekenpan. Leg er zodra de olie heet is een quesadilla in. Draai het vuur lager
en bak 2-3 minuten tot de onderkant van de quesadilla bruin is. Keer om en bak
de andere kant 2-3 minuten. Leg de quesadilla op een vuurvast bord en houd hem
warm in de voorverwarmde oven. Bak de rest van de quesadilla's.
Garneer elke quesadilla met
zure room en guacamole. Snijd in punten. Geef er eventueel rijst en bonen bij
voor een meer vullende maaltijd.
Het
recept 'Quesadilla's met kip en chorizo' is afkomstig uit het kookboek Taco's,
quesadilla's & burrito's van Laura Washburn
Bron Rijst met bonen:
https://kookrecepten.wordpress.com/2013/09/07/gallo-pinto/