Hoofdgerecht
6 personen
Pollo alla cacciatora (jagersstoof van kip)
met
rijstsalade met noten en gedroogde cranberry
Ingrediënten
1 kip van 2 kg, in stukken, of het equivalent aan stukken kip
8 laurierblaadjes
2 takjes verse rozemarijn
3 teentjes knoflook, gepeld (1
geplet, 2 in plakjes gesneden)
½ fles Chianti
bloem
extra vierge olijfolie
6 ansjovisfilets
een handvol groene en zwarte olijven
zonder pit
2 blikken van 400 g gepelde tomaten, van
goede kwaliteit
VOORBEREIDEN
Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit
de molen en leg ze in een kom. Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en
het geplette teentje knoflook erbij en giet de wijn erover. Laat de kip minstens
een uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast marineren.
BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 180 °C / gasovenstand 4. Laat
de stukken kip uitlekken - bewaar de marinade - en dep ze droog met
keukenpapier. Bestuif de kip met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Zet
een ovenvaste pan op het vuur, giet er als de pan goed heet is een scheut
olijfolie in, bak de stukken kip rondom bruin aan en zet ze even opzij.
Zet de pan weer op het vuur
en doe de plakjes knoflook erin. Bak de knoflook licht goudbruin en doe de
ansjovis, olijven, tomaten (kapot gestoken met een houten lepel) en de stukken
kip inclusief marinade erbij. Laat de zaak aan de kook komen, leg het deksel op
de pan of dek de pan af met een dubbele laag folie en zet hem 1½ uur in de oven.
Schep het vet dat bovendrijft
af, roer en proef en doe er zo nodig een beetje zout en peper bij. Haal de
laurierblaadjes en takjes rozemarijn uit de pan en serveer de kip met een salade
of wat cannellini-bonen en flink wat Chianti.
Bron: Jamie Oliver’s Italië