Hoofdgerecht
4 personen

Pikant rundvlees met cashewnoten


Ingredienten

500 g mager rundvleesfilet (bieflapjes)

1 tl plantaardige olie

1 tl sesamolie

4 el ongezouten cashewnoten

1 lenteuitje, diagonaal in reepjes gesneden

schijfjes komkommer ter garnering

 

marinade

1 el sesamzaad

1 teentje knoflook, gehakt

1 el verse gember, fijngehakt

1 rode chilipeper, gesnipperd

2 el donkere sojasaus

1 tl rode currypasta

 

Snijd het rundvlees in 1 cm brede reepjes. Leg ze in een grote schaal van glas of aardewerk.

Rooster voor de marinade het sesamzaad in een pan met dikke bodem op een middelhoog vuur in 2 a 3 minuten goudbruin en schud de pan zo nu en dan.

Doe het zaad met de knoflook, de gember en de peper in een vijzel en maal tot een gladde pasta. Voeg de sojasaus en de currypasta toe en meng alles goed.

Lepel de pasta over de runderreepjes en schep het geheel goed door elkaar, zodat het vlees gelijkmatig bedekt wordt. Bedek de schaal en laat 2-3 uur, of de hele nacht, in de koelkast marineren.
Verhit een grote grillpan of een zware koekenpan en bestrijk die met olie. Leg de rundvleesreepjes erop en bak ze snel lichtbruin, terwijl u ze voortdurend keert. Haal de pan van het vuur en schep de reepjes op een warme serveerschaal.

Verhit de sesamolie in een kleine koekenpan en bak de cashewnoten snel goudbruin. Voeg de lenteuitjes toe en roebak ze 30 seconden mee. Bestrooi de rundvleesreepjes hiermee. Gaarneer met komkommer en serveer meteen.

 

Ik heb als bijgerechten zure komkommer (ipv garnering), kroepoek en de al genoemde geroosterde paprika's geserveerd met daarbij pandanrijst.

 

Bron: Kookgids Thais van Christine France