Hoofdgerecht
4 personen
Piepkuiken met limoen en rode peper
2 piepkuikens van circa 500 gram. Halfdoor geknipt met de wildschaar (4 halve piepkuikens)
2 el pasta van zongedroogde tomaten
2 eetlepels chilisaus
sap en rasp van 1 limoen
handvol fijgesneden bladpeterselie
25 gram boter
Sla de halve piepkuikens plat met een vleeshamer. meng de boter met de limoenrasp en sap en de chilisaus. Gebruik ongeveer 3/4 om de 4 halve piepkuikens mee in te smeren. Laat rusten/intrekken tot gebruik (minimaal 1 uur). Doe per half kuiken er 2 BBQ pennen door (1 door een vleugel, 1 door de drumstick). Rooster circa 15 - 18 minuten op de BBQ, doe halverwege het restant van de marinade op het vel en bestrooi met de rode peper. Garneer de gare piepkuikens met de peterselie en evt wat partjes limoen.