Piepkuiken met eend, kastanjepuree en gekonfijte witlof
Ingrediėnten 2 piepkuikens, poussin 2 eendenborsten kippenbouillon 1 liter balsamicozaijn 2 dl 3 eetlepels jam (bosvruchten) 300 g vitelotte noir (zwarte
aardappel) 200 g kastanjes, gekookt in melk (recept van
Fransescakookt.nl) 4 stronken witlof
De kastanjes pellen is de
grootste klus. Neem daar de tijd voor. Het is de moeite waard. De kastanjes pureren met de zwarte aardappels. Oven voorverwarmen op 140°C Meng de bouillon, azijn en de jam en kook in tot een
dikke saus. Snijd de
eendenborst in op het vet en bak aan weerskanten aan. Haal ze uit de pan en bak
het piepkuiken in het eenden vet aan alle zijden aan. Zet ze in de oven voor 25
minuten. Verlaag de temperatuur tot 120°C en plaats de eendenborst ernaast. Laat
nog 10 minuten doorwarmen. Ondertussen de witlof in stukje snijden en het bittere
uiteinde weggooien. Bak in hete olijfolie, voeg peper, zout en bruine suiker toe
en blus af met een beetje balsamicoazijn. We dronken daar een Chablis premier Cru Montmains
Antonin Rodet 2011 bij.