Hoofdgerecht
4 personen

 

Piepkuiken met eend, kastanjepuree en gekonfijte witlof


Ingrediėnten 
2 piepkuikens, poussin
2 eendenborsten
kippenbouillon 1 liter
balsamicozaijn 2 dl
3 eetlepels jam (bosvruchten)
300 g vitelotte noir (zwarte aardappel)
200 g kastanjes, gekookt in melk (recept van Fransescakookt.nl)
4 stronken witlof
 
De kastanjes pellen is de grootste klus. Neem daar de tijd voor. Het is de moeite waard.
De kastanjes pureren met de zwarte aardappels.
Oven voorverwarmen op 140°C
Meng de bouillon, azijn en de jam en kook in tot een dikke saus.
Snijd de eendenborst in op het vet en bak aan weerskanten aan. Haal ze uit de pan en bak het piepkuiken in het eenden vet aan alle zijden aan. Zet ze in de oven voor 25 minuten. Verlaag de temperatuur tot 120°C en plaats de eendenborst ernaast. Laat nog 10 minuten doorwarmen.
Ondertussen de witlof in stukje snijden en het bittere uiteinde weggooien. Bak in hete olijfolie, voeg peper, zout en bruine suiker toe en blus af met een beetje balsamicoazijn.
We dronken daar een Chablis premier Cru Montmains Antonin Rodet 2011 bij.
 
Bron: magazine Boretti Rivista