Hoofdgerecht
4 personen
Parelhoen
Ingredienten
Parelhoen
800 g kleine vastkokende aardappelen
3 dikke uien
6 stengels selderij
4 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
35 cl Noilly Prat
Bloem, boter, peper en zout
Parelhoen in stukken, bouten
los van bot en borstfilet. Kruid de stukken met peper en zout. Smelt de boter.
Doe de bloem in een schaal en rol de parelhoen door de bloem. Kleur ze in de
boter en laat ze enkele minuten bakken. Verwarm de oven op 160°C. Pel de ui,
snijd ze middendoor en daarna in drie stukken. Doe de ui bij de parelhoen. Snijd
de selderijstengels in grove stukken (3 a 4 cm) en doe ze bij de stoofpot. Zet
her vuur lager. Kneus de teentjes knoflook, verwijder de vel gooi ze in de pot
zodat ze kunnen confijten. Breek de rozemarijn en doe ze samen met de tijm en de
laurier in de pot. Spoel de aardappelen af en doe ze in de pot. Voeg de vermout
(Noilly Prat) erbij en laat alles nog 5 minuten pruttelen. Voeg peper en zout
toe. Doe de deksel op de stoofpot. Laat de stoofpot 30 minuten in de oven staan
bij 160°C.
Schep in diepe borden zodat de saus erbij gegeven kan
worden.
De rode
wijn was Cata Rosa Navarra Tinto 2010
Bron:
kookprogramma België 1, “dagelijkse kost” van naamgenoot Jeroen