Hoofdgerecht
4 personen

Parelhoen


Ingredienten

Parelhoen

800 g kleine vastkokende aardappelen

3 dikke uien

6 stengels selderij

4 teentjes knoflook

2 takjes rozemarijn

2 blaadjes laurier

2 takjes tijm

35 cl Noilly Prat

Bloem, boter, peper en zout

 

Parelhoen in stukken, bouten los van bot en borstfilet. Kruid de stukken met peper en zout. Smelt de boter. Doe de bloem in een schaal en rol de parelhoen door de bloem. Kleur ze in de boter en laat ze enkele minuten bakken. Verwarm de oven op 160°C. Pel de ui, snijd ze middendoor en daarna in drie stukken. Doe de ui bij de parelhoen. Snijd de selderijstengels in grove stukken (3 a 4 cm) en doe ze bij de stoofpot. Zet her vuur lager. Kneus de teentjes knoflook, verwijder de vel gooi ze in de pot zodat ze kunnen confijten. Breek de rozemarijn en doe ze samen met de tijm en de laurier in de pot. Spoel de aardappelen af en doe ze in de pot. Voeg de vermout (Noilly Prat) erbij en laat alles nog 5 minuten pruttelen. Voeg peper en zout toe. Doe de deksel op de stoofpot. Laat de stoofpot 30 minuten in de oven staan bij 160°C.

Schep in diepe borden zodat de saus erbij gegeven kan worden.

 

De rode wijn was Cata Rosa Navarra Tinto 2010


Bron: kookprogramma België 1, “dagelijkse kost” van naamgenoot Jeroen