Hoofdgerecht
4 personen

Papillot met gamba, inktvis, roodbaars en asperges


Ingrediënten

20 gamba’s

250 gram inktvis

200 gram roodbaars

groene aspergestips

Groentebouillon

Eiwit

Kervel

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een bakplaat met een stuk bakpapier. Haal de koppen en schalen van de gamba’s en leg ze op de ovenplaat. Laat het staartje zitten. Zet de plaat 15 minuten in de oven. Haal het uit oven en zet het onder in een pan met gelijke delen water en bouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten doorkoken (fumet). Knip 8 grote ovale vellen uit het bakpapier. Knip de randen in met franjes en kwast die franjes in met losgeklopt eiwit. Leg een handje kervel op 4 van de vellen en verdeel vervolgens de inktvis, roodbaars, gamba’s en asperges. Leg er een handje kervel bovenop. Doe er vervolgens een flinke lepel van de fumet over. Pak de andere 4 vellen bakpapier en wikkel ze in het midden in elkaar. Mag er rommelig/speels uitzien.   Bak de pakketjes 20 minuten in de oven (op 180 graden). Serveer met brood en een frisse salade

 

Bron: Cucina Italiana