Hoofdgerecht
4 personen

Nijlbaarsfilet met spek


300 gram Nijlbaarsfilet
8 plakjes ontbijtspek
zout en peper
paprikapoeder
1 dl. witte wijn
1/2 dl (dragon) azijn
6 el olijfolie
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
2 pommodoritomaten
1 el kappertjes
1 el Italiaanse kruiden
8 zwarte olijven zonder pit

 

Snijd de meervalfilets in 8 stukken en bestrooi de filets
met zout, peper en wat paprikapoeder.
Omwikkel de meerval met plakjes ontbijtspek.
Snijd de tomaten in blokjes en de olijven in ringetjes.
Snipper de sjalotjes fijn en fruit ze met de uitgeperste knoflook in 2
eetlepels olie.
Schep de blokjes tomaten erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook.
Voeg de ringetjes olijven, witte wijn, azijn, Italiaanse kruiden en
kappertjes toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak daarin de meervalfilets in ca. 8
minuten op matig vuur krokant en bruin.

Serveer de Nijlbaars op de saus.
Als bijlagen een tuinkruidensalade en pasta.
 

Bron: http://www.smulweb.nl/1129218/koken/recept/Meerval-met-spek