Hoofdgerecht
4 personen

Met limoncello gemarineerde eendenborst, tomaten-risotto en citroensaus


Ingrediënten:
4 Eendenborsten
2 Citroenen rasp/sap
2 dl Limoncello
Risotto:
400 gram risotto
Asperge bouillon
1 ui
Laurier
Rietsuiker
Blikje tomatenpuree
Parmezaanse kaas
10 trostomaten voor de garnering
1 citroen in 12 dunne plakjes voor de garnering
 
Kerf een ruitpatroon in het vel en marineer de eendenborsten 1 tot 2 uur in de limoncello met de citroenrasp en sap
Kook 500 gram asperges en bewaar het kookvocht als bouillon
Maak de risotto, fruit de ui en bak de rijst glazig. Schep de suiker en tomatenpuree erdoor en verhit flink. Blus af met witte wijn en schep lepel voor lepel de bouillon erbij
 
Dep de eendenborsten droog en bestrooi flink met zout en peper. Bak in een koekenpan op hoog vuur (5 minuten op de velkant, 1 minuut op de andere kant)
 
Maak de borden op met de eendenborst, risotto, asperge, in stukken gesneden trostomaten en plakjes citroen