Hoofdgerecht
4 personen
Met limoncello gemarineerde eendenborst, tomaten-risotto en citroensaus
Ingrediënten:
4 Eendenborsten
2 Citroenen rasp/sap
2 dl Limoncello
Risotto:
400 gram risotto
Asperge bouillon
1 ui
Laurier
Rietsuiker
Blikje tomatenpuree
Parmezaanse kaas
10 trostomaten voor de garnering
1 citroen in 12 dunne plakjes voor
de garnering
Kerf een ruitpatroon in het vel en marineer de
eendenborsten 1 tot 2 uur in de limoncello met de citroenrasp en sap
Kook 500 gram asperges en bewaar het kookvocht als
bouillon
Maak de
risotto, fruit de ui en bak de rijst glazig. Schep de suiker en tomatenpuree
erdoor en verhit flink. Blus af met witte wijn en schep lepel voor lepel de
bouillon erbij
Dep de eendenborsten droog en bestrooi flink met zout
en peper. Bak in een koekenpan op hoog vuur (5 minuten op de velkant, 1 minuut
op de andere kant)
Maak de borden op met de eendenborst, risotto,
asperge, in stukken gesneden trostomaten en plakjes citroen