Hoofdgerecht
4 personen
Met borstfilets van
houtduif gevulde en gepofte rode paprika’s
Geserveerd met
pommes duchesse en gemengde
sla
8 borstfilets van houtduiven
4 middelgrote rode paprika’s
1 bosje platte peterselie
5 tenen knoflook
2,5 dl kippenbouillon
1 eetlepel aardappelzetmeel
Boter
1 eetlepel cacao
Verwarm de oven voor op 180 °C
Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd eventueel de onderkant iets bij zodat ze rechtop kunnen staan. Peper en zout de borstfilets licht en druk er twee tegen de zijkanten van elke paprika. Zorg dat er een holte overblijft om te vullen. Snijd de schoongemaakte knoflook klein en meng met de fijngehakte peterselie. Vul met dit mengsel de holte in de paprika’s. Doe er een klontje boter bovenop en zet er het dekseltje weer bovenop.
Wikkel de steeltjes van de parika’s in wat aluminiumfolie en zet de gevulde paprika’s in een ingevette ovenschaal. Zet de schotel 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook de kippenbouillon in tot 1/3. Bind de saus met een beetje aardappelzetmeel waarvan eerst met een beetje bouillon een papje is geroerd.
Haal de gevulde paprika’s uit de oven, verwijder het aluminiumfolie en snijd ze horizontaal in dikke plakken. Schik ze op een voorverwarmd bord, en schep de saus erover en ernaast. Strooi met een zeefje wat cacaopoeder over de paprika’s. Plaats de pommes duchesse naast de paprika’s. Garneer met aangemaakte gemengde sla.
Uit: restaurant ´t Diekhuus, Terwolde