Hoofdgerecht
6 personen
Lamsvlees paddenstoelen brochettes (BBQ)
Ingrediënten:
1,2 dl rode wijn
6 el olijfolie
1 el citroensap
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el verse tijmblaadjes
Zout en peper
1 kg uitgebeende lamsbout, in blokjes van 2,5 x 2,5 cm
12 plakjes doorregen ontbijtspek
24 wilde paddenstoelen
6 kerstomaatjes
takjes rozemarijn
Roer wijn, olijfolie, citroensap, ui, knoflook, tijm en zout en peper naar smaak door elkaar in een grote, ondiepe schaal. Doe de blokjes lamsvlees erbij en wentel ze goed door de marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet hem 4 uur in de koelkast.
Haal de blokjes lamsvlees uit de marinade en laat ze uitlekken. Bewaar de marinade. Rol de plakjes spek op en rijg ze om en om met de blokjes vlees en paddenstoelen aan zes lange spiesen. Sluit af met een kerstomaatje.
Bestrijk de spiesen zorgvuldig met de marinade en rooster ze circa 15 minuten op een matig hete barbecue tot ze gaar zijn. Keer ze regelmatig en bestrijk ze af en toe met de marinade, Serveer ze direct, met als garnering takjes rozemarijn.
Barbecue van Lorraine Turner & Linda Doeser (Parragon Books)