Hoofdgerecht
4 personen
Lamsrack met tuinbonen
Bosuitjes, 2 stuks
Peterselie, 15 gram
Dille, 7 gram
Munt, 2 takjes
Aardappelschijfjes
Knoflook, één teentje
Lamsracks, ca 1 kg
Tuinbonen, diepvries 450 gram
Wildfond, 2 dl
Maizena, 1 eetlepel
Griekse yoghurt, 150 gram uitgelekt door doek
Aardappelschijfjes bakken in koekenpan en in oven bij 100°C laten doorwarmen. Bosuitjes schoon en in ringetjes. Kruidenblaadjes van stelen verwijderen en fijn snijden. Lamsvlees met knoflook inwrijven en peper en zout erover strooien. Vlees rosé bakken. In andere pan bosuitjes 1 minuut fruiten, tuinbonen toevoegen en helft van de kruiden. Even meebakken en afblussen met wildfond. Afgedekt 10 minuten zachtjes laten koken. Met twee eetlepels kookvocht maizena papje maken en door yoghurt roeren. Toevoegen aan bonenmengsel en pan van vuur afnemen.
Lamsracks over borden verdelen en rondom bonenmengsel op borden scheppen. Enkele aardappelschijfjes erbij en de rest in aparte schaal op tafel zetten.
Geserveerd met een rosé: La Tulipe, Bordeaux Rose 2008
Bron: Allerhande, kaart 133216