Hoofdgerecht
4 personen

Lamskoteletjes uit de oven, gevulde prei met ricotta en tomaten


Ingrediėnten

8 lamskoteletjes op kamertemperatuur

2 goede tomaten, in 8 dikke plakken

parmaham (extra)

rozemarijn

knoflook

olijfolie

 

Bijgerecht:

400 g cocktail of cherry-tomaatjes

bosje tijm

knoflook

olijfolie

2 preistengels

zeezout

bosje dragon

450 g ricotta

geraspte citroen schil

ei

2 eierdooiers (je weet wel: het geel)

2 el paneermeel

 

Zet de oven op 250°C.

Snijd de tomaatjes doormidden en bak ze kort met knoflook, tijm en olijfolie.

Maak de prei schoon, snijd het groen eraf en snijd de rest in stukken van ca. 6 cm. Verwijder de binnenzijde en laat de buitenste drie bladeren zitten. Snijd de verwijderde binnenzijde klein. Fruit de gehakte prei met de dragon en laat het afkoelen. Roer er het ei, de eierdooiers, de ricotta, de citroenrasp en de paneermeel doorheen. Maak op smaak met peper en zout. Doe de ricotta prei mengsel in een spuitzak en vul de prei. Leg de gevulde prei in een gaatjes stoomoven schaal en verhit 15 min bij 100°C.

Bak de lamskoteletjes, liefst in een ovenvaste pan, op een hoog vuur 1 minuut aan beide zijden. Leg op elk koteletje een plakje parmaham, een plak tomaat en een takje rozemarijn. Bestrooi met zout, peper en wat knoflook en zet 5 min in de oven.

Leg bij het serveren het tomatenmengsel bij de gevulde prei.

 

De wijn was een Inycon, Sicily Cabernet Sauvignon Rose vintage 2008.

 

Bron:

Lamskoteletjes: Allerhande kaart 387362

Gevulde prei met ricotta en tomaten: boek Stoomoven