Hoofdgerecht
4 personen
Lamskoteletjes met geroosterde groenten
Lamskoteletjes, ca. 120 g per persoon
1 eetlepel rozemarijnblaadjes
1 eetlepel tijmblaadjes
4 of 8 worteltjes
1 zoete aardappel
2 a 4 aardappelen (afhankelijk van de maat)
Een stuk pompoen
4 hele tenen knoflook
8 kleine uien
Verhit de oven voor op 180 graden.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
Hak de rozemarijn en de tijm fijn. Strooi wat per en zout over de koteletjes, vervolgens wat rozemarijn en tijm en bestrijk ze dun met olijfolie. Leg ze op de bakplaat en zet ze ca. 10 min. in de voorverwarmde oven.
Maak de worteltjes schoon en laat ze heel.
Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukken van ca. 4 cm.
Boen de aardappel schoon, laat ze in de schil en snijd ze in blokken van ca. 4 cm.
Maak de pompoen schoon en snijd hem in blokken van ca. 4 cm.
Maak de knoflooktenen schoon en laat ze heel.
Doe de groenten in een bak, strooi de rest van de kruiden erover en versgemalen peper en zout. Giet er 2 eetlepels goede olijfolie over en gebruik je handen om alles te bedekken met een laagje olie.
Snijd de uien bijna in achten, d.w.z. snijd ze vier keer in, maar niet helemaal. De bedoeling is dat je een soort ´waterlelie´ krijgt. Bestrijk de uien ook met olie.
Leg de groenten bij de koteletjes op de bakplaat en zet het geheel nog ca. 30 minuten in de oven.
Dien meteen op, gegarneerd met enkele takjes rozemarijn en tijm.
In het oorspronkelijke recept werd i.p.v. zoete aardappel en pompoen pastinaak gebruikt.
Bovendien werd van de aanbaksels op de bakplaat een ingekookte saus gemaakt met 150 ml rode wijn of bouillon.
Recept: Deliah Smith