Hoofdgerecht
4 personen
Lamshaas met kruidenkorst
Ingrediënten:
Lamshaas (1 p.p.)
2 tenen knoflook, gesneden
2 el verse rozemarijn
3 lente-uitjes, fijngesneden
1 el verse munt, fijngesneden
1 el peterselie, fijngesneden
125 gr paneermeel
1 el dijonmosterd
2 el honing
Grof zeezout
Vers gemalen peper
Bereidingswijze
Haal de lamshaasjes 1
uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op
kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor tot
160°C graden.
Verhit 2 el olijfolie in een pan
op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rozemarijn toe. Voeg
na 1 minuut de bosuitjes toe. Kruid royaal met zout en
peper. Voeg na 1 minuut de peterselie en munt toe. Haal na
30 seconden van het vuur en giet de marinade in een kom.
Kruid de lamshaasjes royaal met
zout en peper. Verhit 2 el olijfolie in een pan op hoog
vuur. Bak de lamshaasjes aan totdat ze goudbruin zijn.Haal
de pan van het vuur en laat de lamshaasjes afkoelen op een
bord.
Roer het paneermeel, mosterd en
honing door de kom met de marinade. Marineer de lamshaasjes
royaal met het mengsel. Doe de lamshaasjes ten slotte nog
voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer met geroosterde
aardappelen en asperges.