Hoofdgerecht
4 personen

Lamshaas met kruidenkorst


Ingrediënten:

Lamshaas (1 p.p.)
2 tenen knoflook, gesneden
2 el verse rozemarijn
3 lente-uitjes, fijngesneden
1 el verse munt, fijngesneden
1 el peterselie, fijngesneden
125 gr paneermeel
1 el dijonmosterd
2 el honing
Grof zeezout
Vers gemalen peper


Bereidingswijze
Haal de lamshaasjes 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor tot 160°C graden.
Verhit 2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rozemarijn toe. Voeg na 1 minuut de bosuitjes toe. Kruid royaal met zout en peper. Voeg na 1 minuut de peterselie en munt toe. Haal na 30 seconden van het vuur en giet de marinade in een kom.
Kruid de lamshaasjes royaal met zout en peper. Verhit 2 el olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de lamshaasjes aan totdat ze goudbruin zijn.Haal de pan van het vuur en laat de lamshaasjes afkoelen op een bord.
Roer het paneermeel, mosterd en honing door de kom met de marinade. Marineer de lamshaasjes royaal met het mengsel. Doe de lamshaasjes ten slotte nog voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer met geroosterde aardappelen en asperges.