Hoofdgerecht
4 personen
Lam uit de oven met geroosterde venkel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pureer de tomaten met de
azijn, de knoflook, de honing, de tijm, 2 eetlepels olie en
peper naar smaak. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en
bak de lamsrack hierin op hoog vuur rondom bruin. Doe het
vlees met bakvocht over in een ovenschaal of bakblik en zet
dit 15 minuten in de oven. Verwarm de tomatenjam op laag
vuur. Bestrijk intussen de plakken venkel met de rest van de
olie. Verhit een grillpan en gril de venkel 1-2 minuten aan
beide kanten en bestrooi met zout en peper. Neem het vlees
uit de oven en laat nog 2-3 minuten bedekt met
aluminiumfolie staan alvorens het in plakken te snijden.
Verdeel de venkel over 4 borden, leg het lamsvlees ernaast
en bestrooi het met zout en peper naar smaak. Serveer met de
tomatenjam.
Tip: Bij het lamsvlees uit dit menu maakt u een spannende tomatenjam. De zoete smaak van de jam smaakt heerlijk bij de malse, sappige lamsrack, het ribstuk van de lam. Door de lamsrack eerst in zijn geheel te bakken en dan pas in koteletjes te snijden, blijft het vlees van binnen mooi rosé en zacht.
Bron: Allerhande nummer 3, 2008