Hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten
4 kwartels
Za’atar
Voor de salade:
175 g couscous
1 venkelknol, in de lengte in dunne
repen gesneden (Mandoline!)
1 sinaasappel, in partjes (zonder
velletjes).
2 el gehakte peterselie of venkelgroen.
1 tl citroensap3 el olijfolie extra
vergine
Grof zeezout
Voor dit recept heb je een
stoomoven met sous vide functie of een sous vide waterbad nodig.
Ontbeen de kwartels, als dat niet al gebeurd is.
Bestrooi ze ruim met za’atar (en zout als dat niet al
in de za’atar zit) en stop ze in een vacumeerzak die je vervolgens vacumeert.
Leg de zak in een tot 56 oC voorverwarmde oven op sous
vide stand gedurende 1,5 uur. Of gebruik een waterbad op dezelfde temperatuur.
Maak intussen de couscous
salade:
Meng daarvoor,
ca. 20 minuten voor de kwartels klaar zijn, alle ingrediënten in een schaal.
Haal de kwartels uit de
plastic zak en droog ze af met keukenpapier. Strijk ze vervolgend licht in met
olijfolie.
Verhit een
grillpan op hoog tot hij zeer heet is.
Bak de kwartels met het vel naar beneden gedurende 2 a
3 minuten tot het vel donkerbruin tot bijna zwart is. Bak de andere kant nog 1
minuut.
Leg de salade op
de borden en leg daarop een kwartel.
Commentaar van Joost:
Dit is onwaarschijnlijk lekker!
Recept: kookboek ‘Sous
Vide Thuis’, Lisa Q. Fetterman