Hoofdgerecht
4 personen

Kip tajine met couscous


Ingrediënten

600 g kip (liefst kippendijen zonder vel)

300 g couscous

1 courgette

1 aubergine

1 wortel

2 a 3 aardappelen

1 blikje kikkererwten

1 el ras el hanout (marokkaans kruidenmengsel)

4 dl kippenbouillon

2 a 3 teentjes knoflook

 

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC

Smeer de kip goed in met ras el hanout. 
Snijd de courgette, aubergine wortel en aardappel in vrij grove stukken.

Bak de kip in olijfolie, voeg ui en knoflook toe.

Doe, als de kip goed aangebakken is, de groenten en aardappel toevoegen. 5 minuten roerbakken en dan de kippenbouillon en gehakte koriander toevoegen.

Doe alles in een vuurvaste schaal met passende deksel. Ik gebruikte een grote gietijzeren pan. Als je een tajine hebt moet je die gebruiken!

Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat ca. 20 minuten koken. Als de aardappel dan nog niet gaar is wat langer.

Maak intussen de couscous:

Doe de couscous in een schaal en schenk er zoveel kokende kippenbouillon over dat er een laagje van 5 cm boven de couscous staat. Laat 10 minuten staan en roer de couscous dan los met een vork.

Leg het kipmengsel als een berg midden op een grote schaal en leg de couscous daar omheen. Bestrooi desgewenst met gehakte koriander.

 

Recept: Smulweb (becka74)